Składniki na 12 sztuk
- 2 szklanki mąki
- 2/3 szklanki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka mleka
- 100 g masła (do roztopienia)
- 1 jajko
- czekolada (ja użyłam czekolady w płatkach)
Wykonanie:
Przygotowujemy wszystkie składniki. Masło rozpuszczamy w rondelku i odstawiamy by lekko przestygło.W jednej misce łączymy składniki suche (mąka, proszek, cukier) w drugiej mokre (jajko, rozpuszczone masło, mleko). Następnie przesypujemy suche do mokrych i mieszamy. Nie musi być dokładnie, grudki mogą zostać.Dodajemy do ciasta czekoladę, mieszamy delikatnie.Wlewamy ciasto do papilotek, którymi wyłożyliśmy formę muffinkową. Wlewamy do wysokości 2/3. Pieczemy 20 minut na 200 C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz