Wystarczy świeża bazylia, pietruszka, czosnek i masło a już pachnie w całym domu. W połączeniu z pieczywem i parmezanem dało nam to chrupiące grzanki w sam raz na kolację.
Składniki:
4 łyżki masła
2 łyżki oleju z oliwek
1 pęczek bazylii spora garść
1 pęczek pietruszki (1/3 ilości bazylii)
2 ząbki czosnku
1 cała zielona cebula
sól i pieprz do smaku
ciabatta
filiżanka tartego parmezanu
Wykonanie:
Połączyć wszystkie składniki(oprócz pieczywa i sera) aż masa będzie gładka. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Rozciąć ciabattę i posmarować masłem ziołowym. Złóżyć połówki razem i owinąć w folię aluminiową. Piec przez 10 minut. Wyjąć , pieczywo z piekarnika i rozdzielić połówki, posypać parmezanem. Włożyć je z powrotem do piekarnika i zapiekać, aż ser się rozpuści a grzanki zbrązowieją.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz