piątek, 16 maja 2014

Eton mess

A na deser w tą deszczową pogodę proponuję Eton mess czyli deser delikatny jak chmurka. Chrupiące bezy, delikatna śmietanka i soczyste owoce dają  nieziemskie połączenie.


Składniki:
  • 2  szklanki malin ( mogą być mrożone)
  • 2 łyżeczki  cukru 
  • 2 szklanki śmietany kremówki
  • kilka większych bez
  • borówki do dekoracji

Wykonanie:

Maliny zasypać cukrem, rozgnieść widelcem, żeby puściły sok. Kremówkę ubić tak aby była gęsta. Bezy pokruszyć na większe kawałki. Dodać do ubitej śmietany i wymieszać. Ja na dno dałam same bezy, potem śmietanę z pokruszonymi bezami a na wierzch maliny z borówkami. Podawać bez zbędnej zwłoki:)
Smacznego :)




3 komentarze: