A na deser w tą deszczową pogodę proponuję Eton mess czyli deser delikatny jak chmurka. Chrupiące bezy, delikatna śmietanka i soczyste owoce dają nieziemskie połączenie.
Składniki:
- 2 szklanki malin ( mogą być mrożone)
- 2 szklanki śmietany kremówki
Wykonanie:
Maliny zasypać cukrem, rozgnieść widelcem, żeby puściły sok. Kremówkę ubić tak aby była gęsta. Bezy pokruszyć na większe kawałki. Dodać do ubitej śmietany i wymieszać. Ja na dno dałam same bezy, potem śmietanę z pokruszonymi bezami a na wierzch maliny z borówkami. Podawać bez zbędnej zwłoki:)
Smacznego :)
lęcę po śmietanę i bezy i dziś podam na deser :D
OdpowiedzUsuńnigdy nie jadłam z malinami - musi być pyszne...
OdpowiedzUsuńCudowna ta chmurka :)
OdpowiedzUsuń