piątek, 16 maja 2014

Surówka z młodej kapusty


Sezon na młodą kapustę rozpoczęty. Dziś pierwsza propozycja na wykorzystanie młodej kapusty tym razem w surówce.


Składniki: 

  • młoda kapusta 
  • zielony ogórek 
  • 4-5 rzodkiewek 
  • czerwona papryka 
  • 2-3 łyżki posiekanego szczypiorku 
  • pieprz, sól 
  • 1 łyżka oleju 

Nie podaję dokładnych ilości bo wszystko zależy od apetytu ja zrobiłam z połowy małej kapusty, połowy ogórka.

Wykonanie:

Kapustę szatkujemy drobno, ogórka i rzodkiewki myjemy dokładnie, ścieramy na tarce o grubych oczkach, paprykę drobno kroimy, szczypiorek siekamy. Wszystko razem wrzucamy do miski, dodajemy sól, pieprz, olej mieszamy odstawiamy do przegryzienia się smaków.
Prawda, że proste?

Smacznego!!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz