Sezon na młodą kapustę rozpoczęty. Dziś pierwsza propozycja na wykorzystanie młodej kapusty tym razem w surówce.
Składniki:
- młoda kapusta
- zielony ogórek
- 4-5 rzodkiewek
- czerwona papryka
- 2-3 łyżki posiekanego szczypiorku
- pieprz, sól
- 1 łyżka oleju
Nie podaję dokładnych ilości bo wszystko zależy od apetytu ja zrobiłam z połowy małej kapusty, połowy ogórka.
Wykonanie:
Kapustę szatkujemy drobno, ogórka i rzodkiewki myjemy dokładnie, ścieramy na tarce o grubych oczkach, paprykę drobno kroimy, szczypiorek siekamy. Wszystko razem wrzucamy do miski, dodajemy sól, pieprz, olej mieszamy odstawiamy do przegryzienia się smaków.
Prawda, że proste?
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz