Składniki:
- 1 kg mięsa mielonego (u mnie indyk i szynka)
- pęczek koperku
- ok. 0.5l rosołu (może być z kostki)
- 1 cebula
- 1 kajzerka
- śmietana 30%
- 1-2 łyżki mąki + mąka do obtoczenia pulpetów
- sól, pieprz
- olej do smażenia
Wykonanie:
Obtoczyć je w mące i podsmażyć na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju.Podsmażone pulpeciki przełożyć do garnka i zalać rosołem.
Koperek posiekać, dodać do mięsa.Mięso wraz z koperkiem dusić kilka minut na małym ogniu.Pod koniec duszenia, zagęścić i zabielić sos (mąką wymieszaną ze śmietaną).Powstałą mieszankę wlać do pulpecików.Chwilę pogotować.
Smacznego
Uwielbiam wszelkiego rodzaju klopsiki! Twoje wyglądają smakowicie!:-)
OdpowiedzUsuń