Ciasto kakaowe z jogurtem i gruszkami.
Ciasto puszyste, wilgotne słodkie od owoców. Idealne do herbatki,Teraz kiedy pod dostatkiem gruszek, brzoskwiń i moreli zróbcie koniecznie.
Składniki:
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 180 g jogurtu naturalnego
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
Wykonanie:
Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do białości. Dodać przesianą mąkę, kakao i proszek do pieczenia, jogurt naturalny oraz letnią rozpuszczoną margarynę. Całość zmiksować na wolnych obrotach do uzyskania jednolitego ciasta. Okrągłą blachę 26 cm wyłożyć na dnie papierem do pieczenia. Wylać i równomiernie rozprowadzić. Na wierzchu ułożyć pokrojone na kawałki gruszki i brzoskwinie. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 175 stopni z termoobiegiem gór-dół. Piec około 45-50 minut do suchego patyczka. Po upieczeniu ostudzić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz