czwartek, 3 września 2015

Ciasto kakaowe z jogurtem i gruszkami.

Ciasto puszyste, wilgotne słodkie od owoców. Idealne do herbatki,Teraz kiedy pod dostatkiem  gruszek, brzoskwiń i moreli zróbcie koniecznie. 

 Składniki:
  • 150 g margaryny
  • 3 jajka
  • 200 g cukru
  • 250 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 180 g jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki kakao
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego 
  • gruszki,brzoskwinie


Wykonanie:


Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do białości. Dodać przesianą mąkę, kakao i proszek do pieczenia, jogurt naturalny oraz letnią rozpuszczoną margarynę. Całość zmiksować na wolnych obrotach do uzyskania jednolitego ciasta. Okrągłą blachę 26 cm wyłożyć na dnie papierem do pieczenia. Wylać i równomiernie rozprowadzić. Na wierzchu ułożyć pokrojone na kawałki gruszki i brzoskwinie. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 175 stopni z termoobiegiem gór-dół. Piec około 45-50 minut do suchego patyczka. Po upieczeniu ostudzić. 






Źródło:tutaj

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz