Ślimaczki z ciasta francuskiego
Bardzo szybka przekąska na imprezę,świetnie nadają się na kolację. Ślimaczki są pyszne i wyjątkowo szybko zniknęły :-) Są chrupiące i rozpływają się w ustach, najlepsze na ciepło nam smakowały z sosem czosnkowym.
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
Wykonanie:
Ciasto francuskie rozłożyć, posmarować całość ketchupem i posypać ziołami. Następnie ułożyć plastry szynki i przykryć plasterkami pieczarek posypać serem.Całość zwinąć w rulon,pociąć ostrym nożem na ok. 2 cm kawałki. Plastry układamy na blaszce i smarujemy rozkłóconym żółtkiem i piec w nagrzanym piekarniku ok. 15 w temp. ok. 200 st. C. Powinny urosnąć i lekko zrumienić się.
Wyglądają ślicznie i pewnie tak smakują.Zrobię na Sylwestra.Pozdrawiam .Szczęścia w NOWYM ROKU.Alina.
OdpowiedzUsuń