czwartek, 18 kwietnia 2013

Ślimaczki z ciasta francuskiego

Bardzo szybka przekąska na imprezę,świetnie nadają się na kolację. Ślimaczki są pyszne i wyjątkowo szybko zniknęły :-) Są chrupiące i rozpływają się w ustach, najlepsze na ciepło nam smakowały z sosem czosnkowym.


Składniki:
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • kilka plasterków szynki
  • parę pieczarek
  • mozarella wiórki
  • ketchup
  • zioła prowansalskie
Wykonanie:


Ciasto francuskie rozłożyć, posmarować całość ketchupem i posypać ziołami. Następnie ułożyć plastry szynki i przykryć plasterkami pieczarek posypać serem.Całość zwinąć w rulon,pociąć ostrym nożem na ok. 2 cm kawałki.  Plastry układamy na blaszce i smarujemy rozkłóconym żółtkiem  i piec w nagrzanym piekarniku ok. 15 w temp. ok. 200 st. C. Powinny urosnąć i lekko zrumienić się.





1 komentarz:

  1. Wyglądają ślicznie i pewnie tak smakują.Zrobię na Sylwestra.Pozdrawiam .Szczęścia w NOWYM ROKU.Alina.

    OdpowiedzUsuń