Surówka z czerwonej kapusty
Nigdy wcześniej jej nie robiłam i to był poważny błąd ponieważ jest pyszna i bardzo prosta w wykonaniu.Ta surówka pasuje do większości mięsnych dań kotletów, pieczeni i gulaszów. Słodko-winna i chrupiąca
Składniki:
- 1/4 główki niedużej czerwonej kapusty
- 1 jabłko
- 1 mała cebula
- sól, pieprz
- sok z cytryny
- ½ łyżeczki cukru
- oliwa z oliwek
Kapustę umyć, zetrzeć na tarce i posolić. Odstawić na kilka minut. Następnie ugnieść dłońmi, by kapusta puściła sok i zmiękła Jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę drobno pokroić. Dodać do kapusty. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, pieprzem i cukrem. Dodać oliwę do smaku.Podawać jako dodatek od obiadu.
ZROBIŁAM DZISIAJ NA OBIAD! świetna, polecam
OdpowiedzUsuńw końcu prawdziwa surówka z kapusty czerwonej a nie sałatka jak podają na większości stron
OdpowiedzUsuńdokładnie!!
Usuńjest bez udziwnień i znakomita
OdpowiedzUsuńja jeszcze dodaje pieczone orzechy
OdpowiedzUsuń