Niestety ciasta nie zrobiłam sama, ale następnym razem postaram się zrobić. Wykonanie rogalików zajmuje dosłownie parę chwil.Potrzebne nam tylko ciasto,czekolada,migdały i jajko.
Składniki:
- płat ciasta croissant to nie to samo co francuskie
- krem czekoladowy
- żółtko
- płatki migdałów
Okrągły płat ciasta kroimy na 6 trójkątów. Na szerszej części nakładamy łyżeczkę kremu czekoladowego. Zwijamy od grubszej strony do cieńszej.Formujemy. Smarujemy roztrzepanym żółtkiem i posypujemy płatkami migdałów.Wstawiamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika na 20 minut. Studzimy na kratce. Czekamy z jedzeniem aż ostygną ponieważ czekolada w środku jest bardzo gorąca.
Ależ bym zjadła takiego rogaliczka. Mogę jednego? :)
OdpowiedzUsuń