wtorek, 14 października 2014

Rogaliki francuskie z czekoladą i płatkami migdałów


Niestety ciasta nie zrobiłam sama, ale następnym razem postaram się zrobić. Wykonanie rogalików zajmuje dosłownie parę chwil.Potrzebne nam tylko ciasto,czekolada,migdały i jajko.

Składniki:
  • płat ciasta croissant to nie to samo co francuskie
  • krem czekoladowy
  • żółtko
  • płatki migdałów
Wykonanie:

Okrągły płat ciasta kroimy na 6 trójkątów. Na szerszej części nakładamy łyżeczkę kremu czekoladowego. Zwijamy od grubszej strony do cieńszej.Formujemy. Smarujemy roztrzepanym żółtkiem i posypujemy płatkami migdałów.Wstawiamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika na 20 minut. Studzimy na kratce. Czekamy z jedzeniem aż ostygną ponieważ czekolada w środku jest bardzo gorąca.







1 komentarz: