To ciasto robi się dosłownie w parę minut. Proste w wykonaniu i bardzo smaczne. Puszyste, wilgotne i słodkie dzięki brzoskwiniom. Na pewno zdążycie wykonać na podwieczorek.
Składniki:
- 340 g mąki,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 2 całe, duże jajka,
- 100 g cukru,
- pół szklanki oleju,
- 300 g jogurtu brzoskwiniowego
- brzoskwinie z puszki
Wykonanie:
Przesiewamy mąkę z proszkiem.Dodajemy do maki cukier - mieszamy delikatnie
Następnie całą resztę składników, mieszamy do połączenia tak aby ciasto było gładkie. Przekładamy do formy (natłuszczonej i wysypanej bułką tartą) układamy brzoskwinie pokrojone w ćwiartki. Pieczemy ok. 50 minut (170-180 stopni) pieczemy do tzw suchego patyczka.Kiedy ciasto ostygnie posypuje cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz