piątek, 27 marca 2015

Jogurtowe ciasto z brzoskwiniami

To ciasto robi się dosłownie w parę minut. Proste w wykonaniu i bardzo smaczne. Puszyste, wilgotne i słodkie dzięki brzoskwiniom. Na pewno zdążycie wykonać na podwieczorek.

Składniki:

  • 340 g mąki,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 2 całe, duże jajka,
  • 100 g cukru,
  • pół szklanki oleju,
  • 300 g jogurtu brzoskwiniowego
  • brzoskwinie z puszki

Wykonanie:

Przesiewamy mąkę z proszkiem.Dodajemy do maki cukier - mieszamy delikatnie
Następnie całą resztę składników, mieszamy do połączenia tak aby ciasto było gładkie. Przekładamy do formy (natłuszczonej i wysypanej bułką tartą) układamy brzoskwinie pokrojone w ćwiartki. Pieczemy ok. 50 minut (170-180 stopni) pieczemy do tzw suchego patyczka.Kiedy ciasto ostygnie posypuje cukrem pudrem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz