Składniki:
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka żółta
- 1 papryka zielona (u mnie brak)
- 1 mała cebula czerwona
- 1 średni ogórek
- 1/2 szklanki oliwek czarnych lub zielonych
- 3 średnie pomidory
- 1 opakowanie sera feta
- 1/3 szklanki oliwy z oliwek
- 1 duży ząbek czosnku (przeciśnięty przez praskę)
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczka pieprzu
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżeczka bazylii suszonej
Wykonanie:
Paprykę i ogórka umyć, osuszyć. Papryki przekroić na pół usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski, następnie w kostkę. Włożyć do dużego naczynia.Ogórki przekroić na pół a następnie w półplasterki, dodać do papryki.Cebulę czerwoną przekroić na pół, zdjąć łupinę. Pokroić w cieniutkie półplasterki, dodać do pozostałych warzyw. Dodać również oliwki oraz pokrojonego w ćwiartki pomidora.Do naczynia z warzywami wlać sos, wymieszać dokładnie.Fetę odcedzić, pokroić w średniej wielkości kostkę połączyć z warzywami.
Paprykę i ogórka umyć, osuszyć. Papryki przekroić na pół usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski, następnie w kostkę. Włożyć do dużego naczynia.Ogórki przekroić na pół a następnie w półplasterki, dodać do papryki.Cebulę czerwoną przekroić na pół, zdjąć łupinę. Pokroić w cieniutkie półplasterki, dodać do pozostałych warzyw. Dodać również oliwki oraz pokrojonego w ćwiartki pomidora.Do naczynia z warzywami wlać sos, wymieszać dokładnie.Fetę odcedzić, pokroić w średniej wielkości kostkę połączyć z warzywami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz