Surówka popularna do obiadu ale w sezonie grillowym idealni nada się do mięsa, kiełbaski innych dań.
Składniki:
- 1 nieduża kapusta (pół większej)
- 2 marchewki
- 1 cebula
- ¼ szklanki - cukru pudru
- ½ łyżeczki - soli
- ¼ łyżeczki - pieprzu
- ¼ szklanki mleka
- ½ szklanki - majonezu
- 1½ łyżki - octu winnego
- 2½ łyżki - soku z cytryny
Wykonanie:
Kapustę szatkujemy i dodatkowo siekamy nożem. Marchewkę obieramy ścieramy na tarce na grubych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki sosu mieszamy i zalewamy jarzyny. Odstawiamy w chłodne miejsce na ok. 2 godziny. Proste prawda? A jakie pyszne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz